JOE CIRCULAR CREW

De trui van de toekomstJoe Circular geeft 'oude' Joe's een nieuw leven

Zoals je weet zeggen we bij Joe duurzaamheid begint met het maken van bewuste keuzes’. In ons geval dus kiezen voor kleding die je veel draagt en waar je lang mee doet. En als er dan iets mee is of je bent er op uitgekeken, kies dan voor repareren of maak er iemand anders blij mee (repair en reuse). En als je Joe echt aan het einde van z’n leven is, lever ‘m dan in bij een speciale verzamelcontainer, of beter nog: breng ‘m naar een van onze winkels en stop ‘m in Joe’s recycle bin. Vervolgens doen wij er alles aan om er voor onze Joe Circular collectie iets moois van te maken.

Dat is een intensief proces. Een probleem met recyclen is dat hergebruik kan leiden tot mindere kwaliteit. De voorwaarde is dus dat we met de nieuwe circulaire producten de kwaliteit kunnen waarborgen die je van Joe gewend bent. Onze Joe Circular Crew en Plaid bestaan daarom voor 50% uit vezels gemaakt van ‘oude’ Joe-truien, aangevuld met 50% nieuwe merinowol voor de stevigheid. Daarmee is de Joe Circular collectie nog steeds 100% biologisch afbreekbaar en is de kwaliteit gegarandeerd. Nu we het toch over duurzaamheid hebben - Joe Circular wordt lekker dichtbij huis gebreid door The Knitwit Stable in Baambrugge.

We hebben voor de huidige collectie alleen gebruik gemaakt van oude blauwe truien. Zowel de Crew als de Plaid zijn daarom verkrijgbaar in een rijk gemêleerde kleur blauw waarin de historie van de gebruikte truien doorschijnt. Zonder dat we ze opnieuw hebben moeten verven! Omdat er tot onze grote vreugd steeds meer oude Joe-truien worden ingeleverd, hebben we van deze nieuwe batch meer truien kunnen maken, waardoor de Joe Circular collectie nu niet alleen in de winkels, maar ook online verkrijgbaar is.

Recyclen, hoe doen we dat?

• Allereerst zamelen we de truien in.
• Dan ontdoen we de truien en vesten van labels, ritsen, knopen, etc.
• Vervolgens reinigen we ze nog eens extra
• Waarna we ze versnipperen en vervezelen.
• Deze vezels worden samen met de nieuwe wolgarens gesponnen, gebreid (inclusief het groene bandje) en weer gewassen. Et voilà, een nieuwe stoere Joe Circular Crew is geboren.


Joe Circular Crew

Joe Circular Crew is een dikke warme trui in een stoere patentsteek (660 gram, 19,5 micron) Ondanks dat de trui gebreid is met 3 draden tegelijk heeft hij de slanke pasvorm die je van Joe gewend bent. Verkrijgbaar in een rijk gemêleerde donkerblauw, waarin de historie van de hergebruikte truien doorschijnt. Nu ook online verkrijgbaar! Prijs € 160.


vierluik foto van truien van gerecycled wol


Joe Circular Plaid

Joe heeft van de ingeleverde Joe-truien ook een aantal Joe Circular Plaids gemaakt. De plaid (180 x 130 cm) is gemaakt van een nog dikker garen dan de Joe Circular Crew en is daarom gebreid met twee draden tegelijk in een ribbel steek (1200 gram, 23 micron). Nu ook online verkrijgbaar! Prijs € 180.


vierluik foto van plaid van gerecycled wol


Onze zoektocht gaat voort

Jij kunt ons daarbij helpen door de truien en vesten die niet meer te repareren zijn of waar je echt op bent uitgekeken in te leveren in een van onze winkels in Amsterdam, Den Haag, Antwerpen, Düsseldorf of Keulen (in de speciale Recycle Bin). Maar let op: dat geldt alleen als ze zijn gewassen en alleen voor truien en vesten en (dus geen shirts, sokken of sweats). Opsturen is vooralsnog niet mogelijk.
X