Privacy Statement

We gaan normaal met jouw gegevens om

Bij Joe Merino vinden we het belangrijk om normaal met onze klanten om te gaan. Dat geldt natuurlijk ook voor jouw gegevens. We doen geen rare dingen, jouw gegevens zijn veilig bij ons, daar mag je op vertrouwen. Geen zorgen dus. De gegevens die we van je vragen hebben we nodig om je zo goed mogelijk te helpen. Waar we deze voor gebruiken, lees je hieronder. Ook hebben we opgenomen wie toegang heeft tot deze gegevens en hoe lang we je gegevens bewaren. 

Wat zijn de juridische gronden voor het gebruik van jouw gegevens?

Volgens de nieuwe privacywetgeving moeten we “juridisch gronden” hebben om jouw gegevens te gebruiken. We hebben jouw gegevens nodig om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn, specifiek bij het verwerken van bestellingen. Daarnaast vinden we het gerechtvaardigd om jouw gegevens te gebruiken om de beste en meest persoonlijke service te verlenen. Daarbij waarborgen we natuurlijk altijd jouw privacy.

Welke persoonsgegevens willen we van je weten bij een bestelling?

Om je bestelling goed te verwerken vragen we je om:

  • Voor- en achternaam zodat we je factuur kunnen personaliseren

  • E-mail adres zodat we je bestelling kunnen bevestigen. Je weet dan zeker dat deze goed is doorgekomen

  • Adres zodat we je bestelling op de juiste plek kunnen afleveren

  • Eventueel een bedrijfsnaam als je de bestelling op je werk wil ontvangen of wanneer je de factuur zakelijk wilt gebruiken. 

Hoe gaan we om met jouw betaalgegevens?

Voor de betalingen van je order maken we gebruik van een beveiligde betaalomgeving van Mollie. Bij Mollie wordt jouw betaalgegevens opgeslagen. Betaal je met iDeal, dan kunnen we je bankrekeningnummer zien. Hier doen we verder niets mee, behalve wanneer we geld aan je terug moeten storen. Van je creditcard zien we alleen de laatste cijfers. Bij betaling met paypal, zie we alleen het emailadres van je paypal account. Ook dit gebruiken we verder niet, alleen bij het terugbetalen van je order.

Welke gegevens verzamelen we verder nog van je?

Op verschillende plaatsen op onze website kun je je naam en email adres achterlaten. We gebruiken deze gegevens als volgt:

  • Bij het inschrijven op de nieuwsbrief: om je in de toekomst een nieuwsbrief te kunnen sturen.

  • Bij het aanvragen van een reminder wanneer een product weer op voorraad is: om je een mail te sturen wanneer het product weer op voorraad is.

  • Bij het gebruik maken van ons contactformulier of onze chat: om jouw vraag of conversatie op te slaan en per mail te beantwoorden. Ook weten we zo later, wat we eerder hebben besproken.

Wanneer je met ons mailt of chat, bewaren we de gehele conversatie. Deze koppelen we aan jouw email adres zodat we altijd terug kunnen kijken wat we met elkaar bes 

Wie heeft toegang tot de gegevens en hoe is jouw privacy gegarandeerd?

We werken met verschillende externe partijen die we nodig hebben voor onze dienstverlening. Dit zijn: betaalpartners, bezorgdiensten, IT-dienstverleners, een partij die onze mailing verstuurd, een partij die onze klantenservice faciliteert. Deze partijen mogen jouw gegevens alleen gebruiken om diensten voor Joe Merino te leveren. Zij zijn zelf ook verantwoordelijk voor de privacy van jouw gegevens. Hiervoor heeft Joe Merino verwerkingsovereenkomsten afgesloten. We verstrekken (of laat staan verkopen) nooit gegevens aan derden. 

Hoe lang bewaren we je gegevens?

Wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief, bewaren we je gegevens net zo lang als je ingeschreven blijft. Wil je dit niet, dan kun je je uitschrijven voor de nieuwsbrief. We verwijderen dan je gegevens.

Wanneer je een order hebt geplaats bij Joe, bewaren we de ordergegevens. Deze zijn zichtbaar ik je account. Op die manier kunnen wij en jij zien welke producten je eerder hebt besteld en weet je welke kleur en maat je al hebt. Deze gegevens bewaren we minimaal vijf jaren.

Bij contact met de klantenservice via chat of mail, bewaren we je naam en mailadres tezamen met de conversatie. Deze gegevens blijven beschikbaar voor minimaal vijf jaren zodat we altijd terug kunnen zien wat we hebben besproken.

Hoe kan je je gegevens verwijderen?

Wanneer je wil dat wij jouw gegevens verwijderen uit onze systemen, dan kun je dat aanvragen per mail via info@joemerino.com. We zullen dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen veertien dagen op je verzoek reageren. Om zeker te zijn dat jij ook werkelijk de eigenaar bent van de gegevens, vragen we je een kopie van je legitimatiebewijs mee te sturen.

Hoe analyseren we het website bezoek?

We maken gebruik van verschillende soorten cookies. Dit zijn kleine bestandjes die op de computer van gebruikers worden opgeslagen.

Sommige zijn noodzakelijk voor het functioneren van de site. Deze cookies slaan ook de voorkeuren van de gebruiker op. Andere gebruiken we voor analyse van het websitegebruik. Zo houden we bij welke pagina’s gebruikers bezoeken en op welk soort apparaten dat gedaan wordt. Ook registreren we waar de mensen vandaan komen op onze site.

Afmelden voor cookies

Wanneer je niet wil dat we cookies op je computer opslaan, kun je je internetbrowser zo instellen dat deze geen cookies meer opslaat. Ook kun je in de browser alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen verwijderen.

Jouw rechten

Je hebt wettelijk het recht om persoonsgegeven die Joe Merino van je verwerkt, in te zien, te corrigeren, te beperken of te verwijderen. Je kunt je verzoek tot inzage, correctie, beperking of verwijdering sturen naar info@joemerino.com. We zullen hier zo snel mogelijk op reageren, maar uiterlijk binnen veertien dagen. Om zeker te zijn dat jij ook werkelijk de eigenaar bent van de gegevens, vragen we je een kopie van je legitimatiebewijs mee te sturen.

Klachten

Wanneer je vindt dat wij jouw persoonsgegevens onrechtmatig hebben gebruikt of niet tevreden bent met onze reactie op jouw verzoek, dan heb je het recht hiervan melding te doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens of naar de rechter te gaan. Meer informatie hierover vind je op https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/ 

Beveiliging van je persoonsgegevens

De bescherming van jouw gegevens is voor ons van groot belang. Daarom nemen we alle passende technische en organisatorische maatregelen om te voorkomen dat jouw gegevens door anderen misbruikt kunnen worden.