Privacy Statement

We gaan normaal met jouw gegevens om

Bij Joe Merino vinden we het belangrijk om normaal met onze klanten om te gaan. Dat geldt natuurlijk ook voor jouw gegevens. We doen geen rare dingen, jouw gegevens zijn veilig bij ons, daar mag je op vertrouwen. Geen zorgen dus. De gegevens die we van je vragen hebben we nodig om je zo goed mogelijk te helpen. Waar we deze voor gebruiken, lees je hieronder. Ook hebben we opgenomen wie toegang heeft tot deze gegevens en hoe lang we je gegevens bewaren.


Wat zijn de juridische gronden voor het gebruik van jouw gegevens?

Volgens de nieuwe privacywetgeving moeten we "juridisch gronden" hebben om jouw gegevens te gebruiken. We hebben jouw gegevens nodig om jou zo goed mogelijk van dienst te zijn, specifiek bij het verwerken van bestellingen. Daarnaast vinden we het gerechtvaardigd om jouw gegevens te gebruiken om de beste en meest persoonlijke service te verlenen. Daarbij waarborgen we natuurlijk altijd jouw privacy.


Welke persoonsgegevens willen we van je weten bij een bestelling?

Om je bestelling goed te verwerken vragen we je om:

Voor- en achternaam: zodat we je factuur kunnen personaliseren

E-mail adres: zodat we je bestelling kunnen bevestigen. Je weet dan zeker dat deze goed is doorgekomen

Adresgegevens: zodat we je bestelling op de juiste plek kunnen afleveren

Eventueel een bedrijfsnaam als je de bestelling op je werk wil ontvangen of wanneer je de factuur zakelijk wilt gebruiken


Hoe gaan we om met jouw betaalgegevens?

Voor de betalingen van je order maken we gebruik van een beveiligde betaalomgeving van Mollie. Bij Mollie wordt jouw betaalgegevens opgeslagen. Betaal je met iDeal, dan kunnen we je bankrekeningnummer zien. Hier doen we verder niets mee, behalve wanneer we geld aan je terug moeten storen. Van je creditcard zien we alleen de laatste cijfers. Bij betaling met paypal, zie we alleen het emailadres van je paypal account. Ook dit gebruiken we verder niet, alleen bij het terugbetalen van je order.


Welke gegevens verzamelen we verder nog van je?

Op verschillende plaatsen op onze website kun je je naam en email adres achterlaten. We gebruiken deze gegevens als volgt:

Bij het inschrijven op de nieuwsbrief: om je in de toekomst een nieuwsbrief te kunnen sturen.

Bij het aanvragen van een reminder wanneer een product weer op voorraad is: om je een mail te sturen wanneer het product weer op voorraad is.

Bij het gebruik maken van ons contactformulier of onze chat: om jouw vraag of conversatie op te slaan en per mail te beantwoorden. Ook weten we zo later wat we eerder hebben besproken.

Wanneer je met ons mailt of chat, bewaren we de gehele conversatie. Deze koppelen we aan jouw email adres zodat we altijd terug kunnen kijken wat we met elkaar besproken hebben


Wie heeft toegang tot de gegevens en hoe is jouw privacy gegarandeerd?

We werken met verschillende externe partijen die we nodig hebben voor onze dienstverlening. Dit zijn: betaalpartners, bezorgdiensten, IT-dienstverleners, een partij die onze mailing verstuurd, een partij die onze klantenservice faciliteert. Deze partijen mogen jouw gegevens alleen gebruiken om diensten voor Joe Merino te leveren. Zij zijn zelf ook verantwoordelijk voor de privacy van jouw gegevens. Hiervoor heeft Joe Merino verwerkingsovereenkomsten afgesloten. We verstrekken (of laat staan verkopen) nooit gegevens aan derden.


Hoe lang bewaren we je gegevens?

Wanneer je je inschrijft voor de nieuwsbrief, bewaren we je gegevens net zo lang als je ingeschreven blijft. Wil je dit niet, dan kun je je uitschrijven voor de nieuwsbrief. We verwijderen dan je gegevens.

Wanneer je een order hebt geplaats bij Joe, bewaren we de ordergegevens. Deze zijn zichtbaar ik je account. Op die manier kunnen wij en jij zien welke producten je eerder hebt besteld en weet je welke kleur en maat je al hebt. Deze gegevens bewaren we minimaal vijf jaren.

Bij contact met de klantenservice via chat of mail, bewaren we je naam en mailadres tezamen met de conversatie. Deze gegevens blijven beschikbaar voor minimaal vijf jaren zodat we altijd terug kunnen zien wat we hebben besproken.


Hoe kan je je gegevens verwijderen?

Wanneer je wil dat wij jouw gegevens verwijderen uit onze systemen, dan kun je dat aanvragen per mail via info@joemerino.com. We zullen dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen veertien dagen op je verzoek reageren. Om zeker te zijn dat jij ook werkelijk de eigenaar bent van de gegevens, vragen we je een kopie van je legitimatiebewijs mee te sturen.


Hoe analyseren we het website bezoek?

Joe Merino maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Dit zijn kleine tekstbestandjes die op jouw computer worden opgeslagen. Een cookie legt bijvoorbeeld vast welke webpagina's jij bekijkt en welke opties jij gebruikt. Deze cookies worden eveneens gebruikt om de gebruiksvriendelijkheid van de website te verbeteren.

Joe Merino maakt gebruik van functionele, analytische en advertentiecookies.


Functionele cookies
Functionele cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de site. Deze cookies slaan de voorkeuren van de gebruiker op. Functionele cookies komen altijd op jouw computer te staan. Je krijgt hiervoor geen melding om toestemming te geven. Functionele cookies die Joe Merino gebruikt:

- Cookiemelding-cookie: Het Cookiemelding-cookie onthoudt of jouw computer cookies van Joe Merino wel of niet accepteert, zodat deze melding niet meerdere keren verschijnt.
- Paypal-cookie: De cookie is noodzakelijk voor een veilige transactie via PayPal.
- Robin-chat-cookie: Het Robin-cookie houdt bij op welke pagina je je bevindt, zodat onze klantenservice jou via live chat kan helpen bij vragen.


Analytische cookies
Analytische cookies worden gebruikt om te analyseren hoe de website door de bezoekers wordt gebruikt. Zo houden we bijvoorbeeld bij welke pagina’s gebruikers bezoeken, op welk soort apparaten dat gedaan wordt en waar de mensen vandaan komen op onze site. Analytische cookies die Joe Merino gebruikt:

- Youtube-cookie: Deze cookies worden gebruikt om statistieken bij te houden van welke video's van YouTube de gebruiker heeft gezien.
- Hotjar-cookie: het Hotjar-cookie wordt gebruikt om het gebruik van de website te analyseren om op basis daarvan de gebruikerservaring op de website verder te verbeteren. Lees in het Hotjar Privacy Statement hoe ervoor wordt gezorgd dat deze gegevens privé blijven. Lees in het YouTube Privacy Statement hoe ervoor wordt gezorgd dat deze gegevens privé blijven.
- Google Analytics-cookie: Het Google Analytics-cookie houdt bij hoe je de website gebruikt. Deze informatie gebruikt Joe Merino voor rapporten over websitegebruik en inzage in waar de bezoekers vandaan komen. Lees in het Google Privacy Statement hoe ervoor wordt gezorgd dat deze gegevens privé blijven.


Advertentie cookies
Na jouw toestemming geeft Joe Merino derde partijen (zie hieronder welke partijen) de mogelijkheid om advertentiecookies op zijn website te plaatsen. Deze advertentie cookies worden gebruikt om advertenties te tonen op (partner)websites waar je iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Ook worden deze cookies gebruikt om de efficiëntie van advertenties te meten en beperkt deze cookie het aantal keren dat een bezoeker dezelfde advertentie te zien krijgt. Advertentie cookies die Joe Merino gebruikt:

- Microsoft Advertising-cookie: Het Microsoft-cookie registreert gegevens over bezoekers die bezoeken brengen aan de website. Deze informatie wordt gebruikt om de efficiëntie van advertenties op websites te meten. Lees in het Microsoft Privacy Statement hoe ervoor wordt gezorgd dat deze gegevens privé blijven.
- Google Analytics-cookie: Het Google Analytics-cookie registreert gegevens over bezoekers die bezoeken brengen aan de website. Na acceptatie van advertentiecookies worden Google Analytics-doelgroepen ook gedeeld met Google AdWords om advertenties waar je iets aan kunt hebben te tonen op partnersites van Google. Lees in het Google Privacy Statement hoe ervoor wordt gezorgd dat deze gegevens privé blijven.
- Doubleclick-cookie: Het Doubleclick-cookie houdt bij welke pagina’s je bekijkt op onze website, zodat (na acceptatie van advertentiecookies) Joe Merino via derde partijen persoonlijke advertenties kan tonen waar jij iets aan kunt hebben. Lees in het Doubleclick Privacy Statement hoe ervoor wordt gezorgd dat deze gegevens privé blijven.
- Google AdWords cookie: Het Google AdWords-cookie registreert gegevens over bezoekers die bezoeken brengen aan de website. Jouw acties op de website worden geregistreerd met het doel de effectiviteit van een advertentie te meten en om gerichte advertenties aan jou te presenteren waar je iets aan kunt hebben. Lees in het Google Privacy Statement hoe ervoor wordt gezorgd dat deze gegevens privé blijven.
- Facebook-cookie: Het Facebook-cookie houdt bij welke pagina’s je op onze website bezoekt, zodat Joe Merino (na acceptatie van advertentiecookies) jou op Facebook advertenties kan tonen waar je iets aan kunt hebben, zoals een persoonlijke aanbieding. Lees in het Facebook Privacy Statement hoe ervoor wordt gezorgd dat deze gegevens privé blijven.


Afmelden voor cookies

Wanneer je niet wil dat we cookies op je computer opslaan, kun je je internetbrowser zo instellen dat deze geen cookies meer opslaat. Hoe je dit doet, staat in deze uitleg door de Consumentenbond. Ook kun je in de browser alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen verwijderen. Meer informatie hierover vind je op de website van de Consumentenbond. Wijzig hier je cookie-instellingen voor Joemerino.com


Jouw rechten

Je hebt wettelijk het recht om persoonsgegeven die Joe Merino van je verwerkt, in te zien, te corrigeren, te beperken of te verwijderen. Je kunt je verzoek tot inzage, correctie, beperking of verwijdering sturen naar info@joemerino.com. We zullen hier zo snel mogelijk op reageren, maar uiterlijk binnen veertien dagen. Om zeker te zijn dat jij ook werkelijk de eigenaar bent van de gegevens, vragen we je een kopie van je legitimatiebewijs mee te sturen.


Klachten

Wanneer je vindt dat wij jouw persoonsgegevens onrechtmatig hebben gebruikt of niet tevreden bent met onze reactie op jouw verzoek, dan heb je het recht hiervan melding te doen bij de Autoriteit Persoonsgegevens of naar de rechter te gaan. Meer informatie hierover vind je op https://www.autoriteitpersoonsgegevens.nl/


Beveiliging van je persoonsgegevens

De bescherming van jouw gegevens is voor ons van groot belang. Daarom nemen we alle passende technische en organisatorische maatregelen om te voorkomen dat jouw gegevens door anderen misbruikt kunnen worden.


Wijzigingen Privacy- en cookieverklaring

Joe Merino heeft deze Privacy- en cookieverklaring voor het laatst gewijzigd op 7 januari 2020.


X